MBI Nederland

Indonesische badmintongemeenschap in Nederland.

MBI is in de zomer van 2008 opgericht door de Indonesische badmintongemeenschap in Nederland. Het begon met een keer per maand “samen spelen”, bekend onder de afkorting MABAR ( Main Bareng ) om daarna eens per week samen te spelen in sporthal Mariahoeve in Den Haag.

In 2011 startte de samenwerking tussen MBI en de Indonesische ambassade in Den Haag.  Het bestuur van de organisatie is ingevuld door MBI leden en medewerkers van de Indonesische ambassade in Den Haag.

De MBI leden zijn behoorlijk divers, van verschillende leeftijden en nationaliteiten, ze komen onder andere uit Indonesië, Maleisië, Nederland, België, China, Hong Kong en Thailand.

Als een sportorganisatie organiseert MBI verschillende activiteiten waaronder; vriendschappelijke wedstrijden met verschillende badmintonclubs in Nederland en Europa, het jaarlijkse MBI Cup-toernooi, interne toernooien en het bezoeken van verschillende badmintonkampioenschappen evenementen in Nederland / Europa.

MBI bouwt aan een netwerk met de Indonesische Badminton Bond (PBSI), diverse bekende badmintonclubs in Indonesië en Indonesische nationale spelers die in Indonesië en Europa spelen.

Als onafhankelijke organisatie is MBI geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, KvK (Kamer van Koophandel)

MBI heeft een geregistreerd account:

Account nummer: NL74ABNA 0819 6864 76 (ABN Amro)
Accountnaam: MBI Nederland
KvK: 71109285


Logo

Het logo van MBI Nederland is geïnspireerd door MBI Jakarta Indonesia dat eerder, in het jaar 2005, werd opgericht. Nadien werd het logo herontworpen door de MBI Nederland-oprichters in 2011.